FILME 2015

MICUL PRINȚ

MICUL PRINȚ

Stacks Image 367
MICUL PRINȚ
MICUL PRINȚ Created with Sketch.

DIN 4 DECEMBRIE 2015 LA CINEMA

Redescoperiţi acum una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale tuturor timpurilor.
La cinema in 3D din 4 decembrie 2015.

Mark Osborne, regizorul lui Kung Fu Panda, care a fost nominalizat la premiul Academiei, vine acum cu prima adaptare animată a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry, Micul prinţ.
Eroina povestirii este Fetiţa (Mackenzie Foy), pe care mama sa (Rachel McAdams) o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul (Jeff Bridges). Acesta îi prezintă micii sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul său, Micul prinţ (debutantul Riley Osborne). Aici începe călătoria magică şi emoţionantă a Fetiţei în universul Micului prinţ. Iar Fetiţa îşi redescoperă copilăria şi învaţă că cel mai important lucru este să ai prieteni şi să înţelegi esenţialul vieţii prin prisma inimii; căci esenţialul nu poate fi văzut cu ochiul liber, ci poate fi cunoscut cu adevărat doar prin prisma sufletului.

Un film animat, frumos realizat, inspirat de capodopera lui Antoine de Saint-Exupéry, din 1942, povestirea „Micul prinţ”, care va fi lansat în cinematografele din întreaga lume în 2015. Unul dintre cele mai mari filme de animaţie va fi lansat din Europa în acest an, în regia şi producţia lui Mark Osborne, care a fost co-regizorul filmului DreamWorks “Kung Fu Panda,” nominalizat la Oscar. Filmul este produs de Aton Soumache, Dimitri Rassam şi Alexis Vonarb, co-fondatorii On Animation Studios.
O echipă internaţională extrem de talentată în domeniul animaţiei a fost atrasă atât la Paris cât şi la Montreal pentru a lucra la acest film, la care a contribuit o distribuţie de mari actori, printre care se numără: Jeff Bridges (Aviatorul), Rachel McAdams (Mama), Marion Cotillard (Trendafirul), James Franco (Vulpea), Albert Brooks (Negustorul), Mackenzie Foy (Fetiţa), Benicio Del Toro (Şarpele), Ricky Gervais (Vanitosul), Paul Giamatti (Profesorul), Bud Cort (Regele) şi Riley Osborne (Micul prinţ).
MICUL PRINŢ reprezintă un omagiu adus lui Antoine de Saint-Exupéry şi a extrem de popularei povestiri, care a fost tradusă în peste 250 de limbi şi vândută în peste 145 milioane de exemplare în toată lumea. Filmul se concentrează pe prietenia dintre un bătrân aviator excentric (Jeff Bridges) şi o fetiţă, foarte matură, care se mută în casa de alături, împreună cu mama sa, şi mai matură, (Rachel McAdams). Prin intermediul cărţii Aviatorului şi a desenelor acestuia, Fetiţa (Mackenzie Foy) află povestea Aviatorului, care s-a prăbuşit mai demult în deşert, unde s-a întâlnit apoi cu Micul prinţ (Riley Osborne), un băieţel enigmatic de pe o planetă îndepărtată. Experienţele aviatorului şi povestea Micului prinţ, care călătoreşte prin diferite lumi, îi fac pe fetiţă şi pe Aviator să se împrietenească, datorită faptului că ei participă împreună la această remarcabilă aventură.
Scenariul MICULUI PRINŢ a fost scris de Irena Brignull (“The Boxtrolls”) şi Bob Persichetti, pe baza unei povestiri create de Mark Osborne. Lumea Fetiţei şi a mamei sale este creată într-un stil foarte „matur” de animaţie computerizată (CG), folosit ca fundal pentru povestea clasică Micul prinţ, în timp ce acesta este realizat cu ajutorul unei tehnici de animaţie „copilăroase”, cu stop-cadru (stop-motion), care intenţionează să redea imaginaţia şi felul Fetiţei de a privi viaţa. Muzica filmului este compusă de Hans Zimmer.

Dificultăţile adaptării unei povestiri clasice
Drumul lung, dar fructuos al adaptării povestirii clasice a lui Saint-Exupéry şi transformării sale într-un film animat modern, a început acum opt ani, când producătorii francezi Aton Soumache, Dimitri Rassam şi Alexis Vonard au primit aprobarea lui Olivier d'Agay, preşedinte al domeniului Saint-Exupéry, de a crea un film bazat pe această operă.
Osborne a creat o nouă povestire, inspirată din cea originală, care să permită tuturor să revadă Micul prinţ prin ochii Fetiţei din vecini. “Am fost norocoşi că l-am avut ca lider pe Mark, care e un regizor talentat, cu o viziune extrem de clară,” spune Soumache. “Faptul că am putut să spunem povestea Prinţului prin intermediul unei animaţii stop-motion adaugă încă o calitate acestui film. Vedem astfel cum ilustraţiile familiare ale lui Saint-Exupéry prind viaţă într-un mod foarte realist, chiar tangibil.”




Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct